Week 4
1 december 2025 - Curaçao, Curaçao
Week 4
Weekend (start deze week voor Maurice op donderdag)
Maurice en Susan gaan op de vrije ochtend snorkelen bij een strandje waar we nog niet zijn geweest, Cas Abou. Een heel mooi strand en omdat we vroeg zijn is het er lekker rustig. Maurice heeft wat langer/verder gesnorkeld en zag nog een kleine octopus en een rog. De andere ochtend zijn we een taartje gaan eten op het strand en op zoek gegaan naar een verjaardagscadeau voor Mart.
Op vrijdagmiddag gaan we met z’n viertjes naar de happy hour van Mambo beach. Tijdens happy hour wordt er muziek gedraaid en het is een soort feestje voor iedereen die wil komen. Er zijn verschillende strandtenten die op een vaste dag happy hour hebben. De mannen zwemmen eerst met z’n drieën nog naar even naar de rotsen. Mart komt alleen boven om te ademen want hij ziet zoveel mooie visjes onder water (met duikbril dit keer, zonder snorkel masker). Daarna nemen we nog een drankje en de jongens een lekker ijsje.
Op zaterdag gaan we naar het waterpark van Kunuku, dit is alvast voor Mart zijn verjaardag. Omdat er geen visite komt mogen de jongens dit jaar een uitje kiezen voor hun verjaardag. Mart heeft een hele leuke dag gehad, we hebben het niet geteld maar we denken dat hij zeker 100x van een glijbaan is geweest.
Op zondagochtend gaan Susan met een groepje dames (van de sportlessen) wandelen bij de zoutpannen bij Jan Thiel. We wandelen een aantal kilometer, de hele ronde van 12km zijn we van plan later nog eens te doen. Na een stukje wandelen zien we veel Flamingo’s in het water staan, erg leuk om te zien! Na het wandelen gaan we nog even wat lekkers eten bij het strand.
Film: Flamingos bij de zoutpannen!
Wandelen
Deze week hebben we 2x een stukje gewandeld. We zijn met z’n vieren op een middag naar Fort Beekenburg geweest. Het regenseizoen lijkt nu begonnen, er is meer bewolking dan de eerste weken en er valt zo af en toe een (flinke)bui. In tegenstelling tot in Nederland is het best fijn als het even regent. Bij de ruïne kregen we ook een flinke bui op ons hoofd, dus het was een kort bezoekje maar leuk om even gedaan te hebben.
Maurice en Susan zijn op Mart zijn verjaardag ook een stukje gaan wandelen. Vanaf Jan Thiel loopt er een mooi wandelpad richting Mambo, op sommige plekjes op de route was er een heel mooi uitzicht op zee.
Verjaardag Mart
Donderdag 27 november is Mart jarig, hij is 6 jaar geworden! Afgelopen weekend zijn we natuurlijk al een dagje weggeweest voor zijn verjaardag maar vandaag krijgt hij zijn cadeautjes, dat is natuurlijk het meeste belangrijke van vandaag ;-). Hij is blij met zijn cadeaus, maar omdat het een gewone schooldag is kan hij er vanmiddag pas mee spelen. Op school mag hij ijsjes trakteren, in Nederland is dat in november natuurlijk te koud dus leuk om dat nu een keer te doen. Mart vindt het allemaal wel een beetje spannend. ’s Middags uit school komt zijn vriendje mee te spelen en eten we een lekker taartje. Van de oma’s mag Mart in de speelgoedwinkel zelf een cadeau uitzoeken. Dit is natuurlijk ook erg leuk, hij heeft leuke dingen uitgekozen! Daarna als afsluiter nog even eten bij de Mc donalds (hoewel het eten bijzaak is, vooral het klimtoestel is favoriet). Al met al heeft Mart een leuke dag gehad!