Week 5

13 december 2025 - Curaçao, Curaçao

Week 5

Weekend

Op vrijdagochtend brengen we de jongens naar school, maar er is een probleem... de sleutel is weg! Meester Oskar belt even met Sinterklaas, want de sleutel blijkt verstopt te zijn. Gelukkig wordt het cadeautjes met de sleutel gevonden en konden alle kinderen naar hun klas. In de klas stond nog een verrassing te wachten, wat rommelpiet is langs geweest en heeft flink zijn best gedaan. Gelukkig had hij ook wat lekkers achtergelaten in de schoenen van de kinderen die ze mochten zetten.

IMG-20251128-WA0009IMG-20251201-WA0010

We beginnen het weekend op vrijdagmiddag weer bij Mambo Beach. De mannen gaan nog even de zee in, een stukje zwemmen en visjes kijken onder water. Daarna lekker relaxen op een bedje, Lenn en Mart met hun favoriete ijsje en Maurice met zijn favoriete biertje!

20251128_170338IMG-20251206-WA0006

Maurice gaat het dit weekend rustig aan doen wat de marathon staat zondag op het programma. Susan, Lenn en Mart gaan zaterdag een rondje wandelen bij de zoutpannen, op zoek naar flamingo’s. Het is best een stukje lopen voor de jongens, maar uiteindelijk zien we er heel veel in het water staan. We staat er best dichtbij, ik schat op zo’n 25 meter afstand. We wandelen 4 km, in de warmte en met wat kleine heuveltjes, vond Mart het toch best ver maar ze hebben het goed volgehouden.

20251129_10231120251129_09564320251129_103233

Op zaterdagavond komen Sinterklaas en een aantal pieten op Recompensa park. Er is veel muziek en ook Sinterklaas swingt er lekker op los! Lenn en Mart vinden het nogal spannend (zoals altijd), maar tegelijkertijd vonden ze het ook erg leuk.

Film: Sinterklaas bij Recompensa!

20251129_20275520251129_202427

KLM Curaçao Marathon

Maurice gaat zaterdagavond vroeg op bed, want rond 2.00uur in de nacht vertrekt hij richting de start van de marathon bij het Corendon hotel. De start is om 3.15uur, het grootste gedeelte loopt hij dus in het donker. Ondanks dat het nacht is, is het nog steeds rond de 26 graden. Met de hele marathon doen maar rond de 150 mensen mee en er staat op dit tijdstip natuurlijk niet veel publiek aan de kant. De halve marathon start 2 uur later dan de hele marathon. De hele marathon is 2 rondes, dus de 2e ronde zijn er meer deelnemer in het parcours. Susan gaat met de jongens om 6uur met de taxi richting de finish om Maurice aan te moedigen. We zien Maurice bij het 35km punt (dit is op hetzelfde punt als de finish), waarna Maurice nog een ronde moet lopen. Tot 30km ging de marathon goed, daarna werd het wel erg zwaar. Maar ondanks de niet optimale voorbereiding (de laatste maand niet verder dan 22km gelopen + in de warmte trainen was ook zwaar), is Maurice meer dan tevreden!

Film: Marathon Curaçao

IMG-20251130-WA0012IMG_1061

Op donderdag komt Daniël aan op Curaçao. Hij verblijft bij Jan Thiel dus daar gaan wij ’s middags vast heen. Precies toen we Daniël aan zagen komen lopen kwam er een stortbui uit te lucht vallen, leuk welkom in Curaçao ;-). De jongens rennen naar ome Daniël en het eerste kwartier kletsen ze maar door. Ze krijgen beide een mooi horloge cadeau voor hun verjaardagen. We rijden dan naar ons park om wat te eten en bij te kletsen.

IMG-20251206-WA0003

1. Mariet.:
    13 december 2025
    Ha wat weer leuk om te lezen. En de foto's te bekijken. Dikke knuffel
  2. Peter:
    3 januari 2026