week 3

26 november 2025 - Curaçao, Curaçao

Verhuizen

Na twee weken in een vakantiehuisje van het park verhuizen we naar een ander huis op het park. Dit huis is een stuk ruimer en mooier, we zijn blij om nu alles echt uit te kunnen pakken. We hebben niet zoveel spullen, dus de ‘verhuizing’ is snel gedaan. We blijven hier tot eind januari, waarna we de laatste weekjes nog een keer verhuizen, naar het huisje van de buren (met eigen zwembad!).

Op vrijdag zijn we samen uiteten geweest naar Brakkeput Mei Mei. Dit is een restaurant met speeltuin erbij. Het ligt op een heuvel met een mooi uitzicht.  Helaas is het wat rustig bij het restaurant maar we hebben lekker gegeten en een gezellige avond gehad.

20251122_16263120251114_13065420251114_18282220251114_185558

Sinterklaasintocht

Op zaterdag is de sinterklaas intocht in Curaçao (op dezelfde dag als in Nederland). Gelukkig hebben de jongens het niet echt door, en stellen ze geen lastige vragen hoe Sinterklaas zowel in Nederland kan zijn als in Curaçao. Het programma begint al om 8.00uur volgens de planning (in de praktijk was dit na 9.00uur…) we waren dus als vroeg in Willemstad. We kwamen Mart zijn vriendje en gezin tegen, dus daar hebben we samen de intocht mee gekeken.

Sinterklaas en de pieten kwamen met een aantal boten binnen varen en daarvoor en daarna waren en voorstellingen (dans/zang) er op het Brionplein. Heel leuk om eens de intocht hier mee te maken, veel muziek, veel kleuren en veel dansen. De pieten zijn gekleurd geschminkt en vanaf de boot liep er een pieten brasband voorop. De pieten zijn hier wel iets minder gericht op de kinderen dan in Nederland en maken ook vooral met elkaar een feestje. Mart dacht bij het zien van de sint dat dit niet de ‘echte’ was, maar verder hadden ze weinig vragen over de verschillen. ’s Avonds mochten de jongens hun schoent zetten, en gelukkig wisten de pieten ons nieuwe huis te vinden!

Film: Intocht sinterklaas

20251115_09570620251115_092930

Curacao naar het WK voetbal

Curaçao moest nog 2 wedstrijden voetballen sinds wij hier zijn, om door te gaan naar het WK voetbal. Donderdags heeft Maurice bij de bar op het park voetbal gekeken (en een paar biertjes teveel gedronken), Curaçao won met 7-0 van Bermuda. De dinsdag erna moest Curaçao tegen Jamaica spelen, Curaçao gaat bij winst of gelijkspel door naar het hoofdtoernooi van het WK. Na een spannend slot van de wedstrijd is de eindstand 0-0, dus ze gaan door! Veel auto’s rijden met vlaggetjes aan de ramen en op school hebben veel kinderen een voetbaltenue van Curaçao aan, zo ook Lenn en Mart. ’s Ochtend kregen we een berichtje van school, de school is om 11.00uur uit in plaats van 12.30 omdat Curaçao door is naar het WK (alle ambtenaren hebben de middag vrij gekregen)!

Op woensdagavond is er een huldiging van de spelers bij Waaigat. Het zal Curaçao niet zijn als de planning iets uitloopt (een uurtje of 2 à 3?). Op het grote scherm zien we de spelersbus rijden en overal staan veel mensen aan de kant van de weg. Wij zijn naar het plein van de huldiging gegaan die langzaamaan volstroomde. Het duurde uiteindelijk toch wat te lang, de volgende dag moeten we weer vroeg op, dus we besluiten toch maar naar huis te gaan. Op de terugweg zien we de stoet aan de andere kant van de straat, we staan hier een tijdje stil. We hebben de speler toch nog een beetje kunnen zien! Even langs de Mac en snel naar bed.

20251119_17464420251119_19113420251119_191149