Week 1 & 2

14 november 2025 - Curaçao, Curaçao

Ons avontuur gaat beginnen

Op donderdag 30 oktober zijn alle koffers ingepakt. Hoewel we van tevoren dachten dat alle kleren en spullen gemakkelijk in 4 koffers zou passen, merkten we toch al snel dat dit iets te optimistisch was. Op het laatst nog snel een grotere koffer gekocht en besloten om ook 1 klein koffertje als handbagage extra mee te nemen. Een paar kleren en boeken thuis laten en nog wat spulletjes verplaatst zodat de koffers niet te zwaar waren. Maurice & Susan zijn in de middag met de auto naar een hotel vlakbij Schiphol gereden, Lenn en Mart gingen met opa en oma in de trein. Opa en oma bleven ook gezellig in het hotel slapen (en de volgende dag door naar Brussel voor een weekendje weg), en zo konden ze ons ’s morgens nog mooi uitzwaaien. In het weekend voor vertrek hebben we met beide families nog gezellig gegeten en al afscheid genomen.

Op vrijdag 31 oktober zijn we vroeg in de ochtend naar Schiphol gegaan, het was lekker rustig en we waren ruim op tijd bij de gate. De vlucht ging voorspoedig (we landden een uur eerder dan gepland) en dankzij de tablet en het vliegtuigschermpje ging ook voor Lenn en Mart de vlucht heel goed. Op de luchthaven stond Lieke (waarvan we het grootste deel van de tijd een huisje huren) op ons te wachten om ons naar ons huisje te brengen. Het is erg warm als we aankomen voor de tijd van het jaar, dit komt door de orkaan die over de hoger gelegen eilanden is gegaan.  We verblijven op Recompensa park, de eerste 2 weken in een huurhuisje van het park en dan verhuizen we naar Casa bon bida waar we tot eind januari verblijven. Het is de dag van aankomst 31 oktober, de dag van Halloween. De jongens kregen een mooi emmertje voor de snoepjes en ze werden uitgenodigd om ook een rondje langs de deuren te gaan. De huizen waren mooi versierd, maar de jongens vonden het bij een aantal huizen toch net iets te spannend.

Film: Vliegreis naar Curaçao!
Film: Jump to Curaçao!

20251031_06003820251031_06264920251031_09175120251031_182500

Het eerste weekend doen we boodschappen, pakken we wat spullen uit en gaan we even naar het strand bij Jan Thiel. Voor de rest doen we het rustig aan bij het huisje en zwembad, de jongens zijn door het tijdsverschil de eerste twee dagen al om 4.00uur wakker en wij dus ook.

Op maandag gaan we voor het eerst naar de school waar Lenn en Mart de komende 4 maanden op zullen zitten. We krijgen een rondleiding en ze mogen even in hun klas kijken. Het is een kleine school, net als thuis, dus hopelijk vinden ze snel hun plekje. Ze vinden het wel erg spannend en vooral Mart blijft liever nog achter papa en mama staan. Na de rondleiding rijden we naar Daaibooi beach om te snorkelen. Lenn heeft in de zomervakantie in het zwembad al geoefend met het snorkelmasker maar Mart vond deze niet zo lekker zitten. Lenn gaat eerst met papa een rondje zwemmen en ze zien al veel leuke visjes zwemmen. Mart probeert ook heel dapper te snorkelen maar hij vindt het toch nog wat lastig en het masker zit niet zo lekker. Toen even later iemand ons wees op een schildpad op een paar meter afstand wilde Mart toch onder water kijken en ging het snorkelen opeens goed! We hadden dus wel geluk, op onze eerste dag snorkelen direct een schildpad zien.

20251101_17030720251103_143730pipita

Op dinsdag is de eerste echte schooldag (om 7.30uur!) en het wegbrengen gaat verrassend goed. Zelfs geen tranen bij Mart, die we eigenlijk wel verwacht hadden. Bij het ophalen kwamen ze beide naar buiten met de mededeling dat ze al een vriendje hadden gemaakt, dus so far so good.

Maurice heeft de eerste week nog vakantie en we brengen de jongens samen naar school, deze is zo’n 7km rijden. Door de drukte doe je er soms wat langer over, maar de meestal dagen zijn we ruim een kwartier te vroeg. Maurice en ik gaan nog een ochtendje naar Mambo beach en verder doen we het lekker rustig aan (lees: boekje lezen, baantjes zwemmen, wat boodschappen doen). Om 12.00 uur rijden we weer naar school, want deze is iedere dag om 12.30 uur uit.

Week 2

De eerste week is voorbij, we zijn redelijk gewend aan het tijdverschil en door de vroege start van school moeten we toch om 6uur opstaan. De warmte is, met name voor Susan, meer wennen dan het tijdsverschil. Vooral in de middag is het warm. Na een week wordt dit al beter en met name de avonden zijn heerlijk.

Op vrijdagavond hebben we wat eten en drinken meegenomen en zijn we naar Marie Pompoen gegaan, we hadden gezien dat hier een leuke speeltuin is die recent geplaatst is.  We hebben hier mooi de zonsondergang kunnen zien en Lenn en Mart hebben lekker gespeeld.

mart marie pompoenmarie pompoen20251107_171002maurice eten strand20251107_180227

Op zondag zijn we naar Tugboat geweest, dit is een strandje waar ongeveer 50 meter van het strand een gezonken schip op de bodem ligt. De zee was hier wel iets ruiger waardoor dit voor de kinderen te ver is. Maurice is hier wel heen gezwommen en heeft met de GoPro een leuk filmpje gemaakt. Lenn en Mart dachten dat dit misschien wel het geschonken schip van sinterklaas is, wat een paar jaar geleden in het sinterklaasjournaal was. We hebben dit niet goed kunnen uitzoeken, dus we weten het antwoord nog steeds niet ;-)

Op maandag moet Maurice voor het eerst aan het werk (hij werkt 3 dagen onder de schooltijden van de kinderen), toch wel even wennen in de warmte. Mart heeft na nog geen 2 weken op school al een vriendje van school te spelen, ze hebben bijna de hele middag gezwommen. Lenn heeft al een mooie tekening van zijn vriendje gekregen om hem welkom te heten. Susan gaat op maandagavond naar HITT training en op donderdag naar een dans/zumba les, deze zijn bij ons op het park. De lessen zijn erg leuk en ’s avonds goed te doen qua warmte.

Maurice heeft zich in de zomer al ingeschreven voor de marathon van Curaçao op 30 november en moet dus nog wel een aantal trainingen doen. De warmte maakt het wel erg zwaar en de omgeving buiten het park is niet geschikt om een eind hard te lopen. Voet- en fietspaden kennen ze hier niet en er zijn veel (straat)honden wat het ook niet prettig maakt. Hij loopt dus rondjes op het park van 420meter en hij is in het weekend naar de kust gereden waar een goed pad is waar veel mensen hardlopen.

Film: Eerste strand en zwembad filmpjes :)

20251102_11140720251102_13040120251102_131208

Voor de filmpjes kun je bij video's kijken, en bij foto's zijn nog wat extra foto's.

1. Mariet.:
    1 december 2025